Urząd Marszałkowski Wydział Rolnictwa i Rybactwa informuje
27-02-2023
o możliwości wpisu na Listę Produktów Tradycyjnych, wytwarzanych przez mieszkańców.
Powyższa Lista to unikatowy, systematycznie spisywany katalog naszych polskich żywnościowych produktów i potraw, których specyficzny charakter i właściwości wynikają z zastosowania historycznie ugruntowanych i udokumentowanych metod produkcji. Należy przy tym podkreślić, że każdy kto wytwarza produkt, którego historia i tradycyjny sposób wytwarzania związane są z dawnymi i obecnymi gospodarzami tych ziem, ma szansę ubiegać się o jego wpis na LPT.
Osobą do kontaktu ze strony tut. Urzędu jest p. Agnieszka Kołodziej, Główny specjalista w Wydziale Rolnictwa i Rybactwa, tel. (91) 4410213, e-mail: akolodziej@wzp.pl
Katalog, z procedurą do umieszczenia produktu na LPT |